Mans que curen

Reiki és una de les teràpies alternatives més esteses a Europa i als Estats Units. Els principals centres sanitaris nord-americans tenen els seus propis espais de reiki com a complement als tractaments de medicina convencional.

Aquesta tècnica consisteix en la canalització d’energia universal a través de la imposició de mans.

El terapeuta o el mestre reiki es transforma en el canal a través del qual circula aquesta força amb l’objectiu d’aportar benestar i equilibri a la persona beneficiària. En definitiva, treballa amb el seu camp energètic per harmonitzar-lo. Un mateix també pot autotractar-se.

Reiki té el seu origen a Japó i significa: rei (universal) i ki (energia).

Per a uns, l’elecció del reiki en les seves vides ve motivada per una actitud holística de la qual són adeptes, que parteix del principi que cos i ment estan units. Per a d’altres, representa un intent de cura quan no troben altres solucions als seus problemes físics.

Existeixen associacions que ofereixen voluntàriament sessions gratuïtes a persones que ho poden necessitar. Una d’aquestes organitzacions és Voluntaris Reiki, nascuda a Lleida el 2007. L’entitat té una desena de delegacions repartides per Catalunya, alguns punts d’Espanya, Itàlia i properament Anglaterra. Vic és una de les ciutats on recentment l’organització ha començat a treballar.

Segons Dolors Camacho, mestra i terapeuta reiki, “arribem a unes dues-centes persones. Algunes sense recursos econòmics; d’altres amb discapacitats psíquiques, físiques o mentals, amb malalties greus, sense llar o sense família; persones que no troben feina i es troben en una situació d’estrès, etc.”. També fan sessions amb gossos maltractats.

Qui rep aquest tractament pot relaxar-se, eliminar l’estrés, millorar les seves defenses, reduir l’insomni i, en general, activar la capacitat del seu cos per millorar el seu benestar. No és un tractament per curar malalties, sinó que té com a finalitat mantenir una ment i un cos sa.

“El practicant col•loca les mans suaument sobre la zona afectada o, en el cas d’un tractament complet, en tot el cos, començant pel cap i acabant pels peus”, explica Marta Segura, terapeuta reiki. “Cada posició de les mans es manté uns minuts sobre els xacres o centres energètics principals de la persona”. No s’han trobat efectes secundaris negatius a aquesta tècnica nascuda fa 2.500 anys. I els beneficis que produeix es comencen a notar al cap de poques sessions.

Webs i enllaços d’interès:

www.voluntariosreiki.com
www.terapiasnaturales.com
www.reikibarcelona.info
www.reikiesamor.com
www.sanacionysalud.com
www.sanacionysalud.com/hospitales
www.terapiasnaturales.com/conclusiones-estudio-sobre-reiki-en-hospitales
viviendosanos.com/2008/04/la-tecnica-%E2%80%9Creiki%E2%80%9D-en-hospitales-de-eeuu.html